Behind the scenes

 

Mijn voorkeur voor het tastbaar creëren was altijd al aanwezig maar jaren ondergesneeuwd door het werken in een heel andere loopbaan. Totdat ik met het volgen van een gedegen vakopleiding een ommezwaai in mijn leven maakte en mijn oude liefde voor het creatief werken met mijn handen weer de ruimte gaf. Het proces van zelf ontwerpen, het zoeken naar de juiste materialen en het uiteindelijk realiseren van dat wat eerder alleen nog maar als idee in mijn hoofd bestond, geeft veel voldoening en passie voor het werk.

Label and logo

In 2017 ben ik van start gegaan met het tassenlabel Dutch Creek en in januari 2018 is mijn bedrijf DutchCreekBags officieel geregistreerd.

De naam Dutch Creek is niet zomaar gekozen. Dutch verwijst naar het land waar de tassen worden gemaakt en Creek is een vertaling van mijn achternaam Van Vliet. Het logo symboliseert de beweging die elk ontwerp in zich heeft maar is ook een samenvoeging van de letters D en C.

Ontwerpen

Dutch Creek is een tassenlabel dat opvalt door eigenzinnige, tijdloze tassen. Kleurrijk, stijlvol, sterk van lijn en gemaakt met vakmanschap en een hoog niveau van perfectie. Dat geldt niet alleen voor de buitenkant maar ook voor de binnenkant van de tassen. Een mooie vormgeving zonder dat dit ten koste gaat van de praktische bruikbaarheid van de tas. Die combinatie tot zijn recht laten komen is voor mij elke keer weer een uitdaging.

Het hele proces van ontwerp tot het maken van de tas gebeurt in eigen atelier. Het leer en de materialen komen uit Nederland of Europa, ook vanuit duurzaamheid een bewuste keuze. De tassen worden uitgevoerd in kleine oplages of als enig exemplaar.

Ten teken dat het product handmatig in Nederland is gemaakt door DutchCreekbags, wordt bij de duurdere tassen een certificaat van echtheid bijgeleverd. Met, in het geval van een gelimiteerde oplage, ook opgenomen de rangorde van het exemplaar.

Custom made

Ook tassen in opdracht zijn mogelijk. Daarbij kan het gaan om kleine aanpassingen op een bestaand ontwerp bijvoorbeeld de kleur van het leer of de fournituren. Maar ook andere wensen zijn bespreekbaar mits dit wel binnen het ‘look and feel’ van het label valt. Neem gerust contact met mij op, we komen er vast samen uit.